STREETSTYLE Z PRAžSKéHO FASHION WEEKU: MóDNí STYL HOSTů JE TRENDY VíC NEž HLAVNí PROGRAM. VLáDNOU MU LUXUSNí ZNAčKY A KREATIVITA

Nedílnou součástí každého týdne módy je i osobitý styl jeho účastníků. Pojďte se s námi prostřednictvím obsáhlé galerie podívat, jak s ním naložili návštěvníci jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2024. Najdete se mezi nimi?

Ostře sledovaný módní svátek, jakým je Fashion Week, to nejsou jen oficiální přehlídky. Styl prezentovaný jeho návštěvníky je jeho nedílným a pro pohled na aktuální linie módního stylu i velmi podstatným komponentem.

Pražský Fashion Week 2024: Soutěž talentů ovládla Hana Valtová s extravagantní kolekcí s podvazky a třásněmi

Streetstyle definuje aktuální módní trendy

Rudý koberec i přilehlé prostory Tyršova domu tak jsou kulisami pro přehlídku bizarních, luxusních, kreativních, nudných i prachobyčejně slušivých modelů vesměs všech hostů právě probíhající a hojně navštěvované jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2024.

Týdny módy napříč světovými metropolemi, které posledních osm let můžeme zažívat i v Praze, tak vždy definují trendy následných měsíců stejně barvitě, jako návrhářské modely z přehlídek. Naopak, styl “běžných“ návštěvníků, sledovaných influencerů a známých celebrit může mít o poznání citelnější dopad na budoucí trendy.

Největší úlety z letošního Fashion Weeku: Kopie Kim Kardashian nebo Sharlota připomínající Janu Kratochvílovou

Přehlídka luxusních trendů i hravá vlastní tvorba

Proto i produkce módních výstřelků prezentovaná návštěvníky právě probíhajícího pražského týdne módy zanechává minimálně stejnou stopu jako prezentace samotných módních aktérů. A spíš, než kreace do detailu poskládané z nejluxusnějších módních značek, zaujmou na první pohled kreativní nápady mladých a odvážných konzumentů módního průmyslu, kteří neváhají sáhnout po místní produkci začínajících návrhářů nebo se postarat o svůj model zcela vlastní cestou. A že mohou vznikat opravdu zajímavé kombinace, o tom se můžete přesvědčit v přiložené galerii.

Rozhodně ale žádnému Fashion Weeku, ten pražský nevyjímaje, nechybí jasné pozlátko luxusu. Mnoho z pozvaných hostů se doslova předhání v přehlídce úchvatných značkových kreací i doplňků a samozřejmostí je i několik designových převleků denně. Kde jinde ale takovou luxusní a nákladnou podívanou náležitě prodat, než mezi znalci?

Prague Fashion Week 2024: Korzety, turbany a volány. Návrhář Tomáš Němec ovládl zahájení svou výstřední letní kolekcí

Síla stejně naladěného publika

Samostatnou kapitolou pak je skladba publika konkrétního návrháře. Přehlídky cíleně navštívené fanklubem autora doslova pulsují jeho tvorbou, řada hostů totiž dorazí přímo v modelech z jeho dílny. Taková módní show pak dýchá odlišnou, specifickou velmi konkrétní módní atmosférou, kde se rukopis návrháře odráží zároveň na modelkách i na přihlížejících. A pohybovat se v davu s podobným stylovým názorem, to je velmi zajímavý a osvěžující módní zážitek.

Na streetstyle z jarní edice pražského týdne módy se můžete podívat do galerie pod článkem.

Související články

2024-04-23T06:19:29Z dg43tfdfdgfd