OVESNé SMOOTHIE, KTERé NASTARTUJTE HUBNUTí: S PříDAVKEM JARNíCH BYLINEK ZVLáDNE I HUBNUTí PO PřECHODU

Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu. Pochutnáte si na dobrém smoothie? Pokud ano, tak tímto receptem nejenže potěšíte své chuťové buňky, ale také zredukujete přebytečná kila.

Chutné smoothie pro hubnutí

Smoothie, které si dnes připravíme, se tak trošku liší od těch ostatních. Tento nápoj je totiž účinným pomocníkem v boji proti obezitě a nadváze, ovšem je natolik dobrý, že vám bude připadat, jako byste si dopřávali chutný dezert. Všechny obsažené potraviny mají samozřejmě svou funkci – káva redukuje tuk, vločky pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi a díky ostatním přísadám se budete po konzumaci tohoto smoothie cítit zasycení, takže vás nebude lákat zbytečné přejídání. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 čajová lžička instantní kávy
  • 1 ks banán
  • Šálek nízkotučného mléka
  • Šálek obyčejné vody
  • Půl čajové lžičky skořice
  • Půl šálku ovesných vloček

Nejprve si oloupejte banán a nakrájejte ho na kolečka. Ovesné vločky zalijte vodou a nechte je pět minut odstát, přičemž přebytečnou vodu posléze slijte.

Všechny ingredience nyní vložte do mixéru a rozmixujte je, dokud vám nevznikne tmavá homogenní tekutina.

Foto: Pixabay

A máte hotovo! Pijte tento nápoj každé ráno na lačný žaludek po dobu patnácti dnů, poté si od něj nejméně dva dny odpočiňte, a můžete pokračovat.

Hubnutí po menopauze díky bylinkám

Pokud se potýkáte s neuspokojivou váhou ve vyšším věku, zařaďte do svého „smoothie režimu“ i jarní bylinky. Místo vody proto použijte kopřivový čaj po dobu 14 dní a následně ho vyměňte za čaj z ptačince (ptačinec žabinec alias ptačinec prostřední). Ten používejte tři týdny, a pak se můžete opět vrátit ke kopřivě. Pokračovat takto lze neomezeně.

Výhod, které tento jedinečný nápoj přináší, je nespočet. Má například velmi silný antioxidační účinek, díky čemuž posiluje imunitní systém, především zrychluje lidský metabolismus, díky čemuž vám pomůže zhubnout a stejně tak díky obsažené vláknina působí skvěle proti zažívacím potížím. Ovesné vločky navíc pomáhají transportovat odpad z těla, díky čemuž ho chrání před různými nemocemi. Nyní si těchto výhod můžete užívat i vy.

 

Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/jahodove-smoothie-s-ovesnymi-vlockami/r/a19261, https://www.alza.cz/vesele-vlocky-smoothie-recept

Náhledové foto: Pixabay

The post Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu first appeared on Naše zahrada.

2024-05-03T23:03:04Z dg43tfdfdgfd