MóDNí ALARM NA TéMA SUKNě: TRIKY, JAK SI S NIMI VYLEPšIT POSTAVU A čEHO SE NAOPAK VYVAROVAT

Minisukně, klasické sukně, pouzdrové sukně... Prostě sukně! Základní kus oblečení, na kterém módní svět zkrátka stojí. Právě na ně se v novém Módním alarmu zaměřila módní návrhářka Anna Tejklová.

Minisukně

Minisukně může být mimořádně slušivý typ oblečení, dá se s ní docílit dívčího, rebelského i čistě elegantního vzhledu.

Nenechte se odradit radami některých českých stylistek, že minisukně jsou od třiceti let věku „zakázané“. Není nejmenší důvod se krátkých sukní vzdávat. Výrazně si můžete pomoci vhodnými botami, které vám nohy prodlouží. Boty na klasickém podpatku i na pohodlnějším klínku jsou ideální.

Svěle vypadají i nyní velmi populární kozačky „kovbojky“, které se do jarního chladnějšího počasí hodí. Pokud potřebujete rovnou podrážku, dobrou službu vám udělají boty typu na druhé fotce výše.

Co k minisukním nenosit

Světlé punčochy se vzory a výraznou strukturou nohy opticky rozšíří a zkrátí. Usedlé lakýrky neatraktivního tvaru pak vaše nohy dorazí a udělají z nich válce.

Ani u nás oblíbené a některými stylistkami dokonce doporučované „bláznivé“ punčocháče nevzbudí obdiv k vašemu módnímu stylu, pokud tedy nežijete v komuně a neživíte se sběrem lysohlávek.

Sukně do áčka

Střih sukně do áčka je jeden z nejuniverzálnějších a nejklasičtějších. Sluší jako jeden z mála snad všem typům ženské postavy a dá se s ním vytvořit množství stylů.

K tomuto velmi ženskému střihu vypadají nejlépe boty na podpatku, ale mohou být klidně i balerínky či boty na klínku.

Co k sukním do áčka nenosit?

Sportovní, zalepovací trekové sandály. Ty spolehlivě zničí jakýkoliv model se sukní či s šaty.

Dlouhé sukně

Tento typ sukní můžete pojmout v uvolněném „boho stylu“ a skvěle kombinovat s kratšími topy. Volány působí romantickým dojmem a jsou už několikátou sezónu v módě.

Městská verze delší sukně v kombinaci s volány. K oběma modelům by vypadala dobře i klasická vypasovaná košile.

Na co si dát u dlouhých sukní pozor

Dlouhé sukně nesluší malým ženám, které opticky ještě více zkrátí. Dlouhá sukně může také působit usedle či příliš alternativně. Celková upravenost a hezké doplňky jsou tedy důležité, aby model nevyzněl jako hippie rusalka.

Pouzdrové sukně

Pouzdrová sukně je jeden z dalších nesmrtelných střihů, který sluší ženským křivkám od štíhlých až po velmi výrazné.

Vytváří seriózní dojem, pokud chcete tedy zapůsobit v tomto směru, volte pouzdrovku.

Na co si dát u pouzdrovky pozor

Jelikož je tento druh sukně obepínavý, je potřeba věnovat zvýšenou pozornost materiálu, který by vás měl ideálně tvarovat a klidně i trochu stahovat. Případně je dobré si pod takovouto sukni vzít stahující spodní prádlo, aby byla vaše silueta dokonalá a nikde se nic nerýsovalo a nezařezávalo.

Podívejte se na rozhovor s Annou Tejklovou:

2024-04-25T09:39:12Z dg43tfdfdgfd