KUKUřICE V OKURKáCH A BAZALKA V RAJčATECH. ZAHRADNí SYMBIóZA PřI RůSTU FUNGUJE

Vysazování rostlin je na zahrádkách aktuálně tématem číslo jedna. Není se čemu divit, jelikož právě nyní uvažujeme, že mnohé sazenice půjdou ven. Možná ale přece jenom ještě chvíli na rozmyšlenou máme, jelikož zima ještě nejspíše neřekla své poslední slovo a i sebemenší mrazíky mohou rostliny nenávratně poškodit. Pokud si vše opravdu dobře rozmyslíme a rozvrhneme si optimálně záhon, čeká nás nejspíše skvělá úroda. Ideální je přitom myslet především na rozvržení jednotlivých rostlin na záhonu. Některé spolu dokážou skvěle spolupracovat, což vede k větším výnosům. Jaké? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Kukuřice v okurkách? Zvláštní, ale skvělá volba

Jestliže budete chtít zvýšit výnosy okurek, vsaďte na kukuřici. Můžete si také být jistí tím, že získáte navíc krásné žluté klasy kukuřice. Není od věci zvolit také odrůdu, ze které se dá vyrobit popcorn. Okurkům se i s takovýmto kultivarem. Kukuřice bude dokonale dařit a setkáte se s kvalitní úrodou.

Foto: Pixabay

Rajčata s bazalkou nejen na talíři

Znáte to, pokrájíte si rajčata na plátky, vezmete bazalku, mozzarellu, zakápnete olivovým olejem a máte skvělou pochoutku, která stojí za to. Bazalku je ideální vysadit nebo vysít přímo k rajčatům. Klidně můžete koupit přímo již vzrostlou bylinku z obchodu a vysadit ji k rajčatům. Chuť rajčat bude ještě mnohem lepší.

Cibule má ráda mrkev

Jeden řádek mrkve a jeden řádek cibule. Když budete takto rostliny střídat, zcela jistě nic nepokazíte. Naopak. Cibule i mrkev budou chráněny před škůdci a vy nebudete potřebovat žádný postřik.

Cibule: Foto Pixabay

Jabloně by neměly být v okolí třešní

Když už jsme uvedli několik rostlin, které se mají rády, tak nelze zapomenout ani na dvě dřeviny, které se až tolik v lásce nemají. Kořeny obou stromů na sebe mají negativní vliv.

Zdroje info: Autor, epicgardening.com, bonnieplants.com

Náhledové foto: Pixabay 

The post Kukuřice v okurkách a bazalka v rajčatech. Zahradní symbióza při růstu funguje first appeared on Naše zahrada.

2024-04-25T10:59:15Z dg43tfdfdgfd