FAMóZNí RECEPTY PRO VEGETARIáNY I MILOVNíKY MASA, KTERé VONí PO BYLINKáCH!

Když přijde jaro a všechno začne kvést, s velkou chutí začneme do jídel přidávat čerstvé bylinky. Krásně voní a pokrm perfektně dochutí. Proto věříme, že vám náš dnešní výběr receptů přijde vhod!

Začneme s pořádnými kusy masa, které si o dochucení bylinkami vyloženě říkají! Může to být typické mladé maso, jako třeba jehněčí. Nebo králík, případně krůtí. Nebojte se ale ani dalších druhů masa, bylinkami zkrátka nic nezkazíte.

Pusťte si videorecept na česnekový naan s bylinkami:

Voňavé bylinky mají své místo i v pečivu, to je jasná věc! My máme dnes na seznamu trhací chléb, česnekový naan, ale také slané muffiny. Komu by to přece jen stále nestačilo, může vyzkoušet upéct i bylinkové sušenky naslano.

Klasickou kulajdu určitě znáte, ale už jste vyzkoušeli bylinkovou kulajdu? Právě během jara můžete dobře známou variantu doplnit velkou porcí zeleného lupení. Kromě typického kopru přidejte medvědí česnek a voňavý libeček.

Bylinky sluší samozřejmě i rybám! Může to být losos, treska, pstruh, ale třeba i nevšední pečený kapr, kterého si většina z nás spojuje s vánočním menu. S bylinkami, rajčaty a bramborem jde o velkou lahůdku.

Nebo otestujte gravlax z lososa! I tam bylinky najdou uplatnění:

Perfektní dochucení dodají bylinky i omeletám nebo různým slaným koláčům a bábovkám. Všechny tyto pokrmy si můžete připravit k snídani nebo svačině, záleží, jak moc jste fanoušky startu dne naslano. Všechny recepty snadno dochutíte také sýrem, ořechy nebo klidně i nějakou tou uzeninou.

A jedeme dál... Toto je opravdu bylinková trojice, jak se patří! Začínáme bylinkovým máslem, ve kterém má důležité slovo medvědí česnek. Vyzkoušet můžete také bylinkový olej, který jídlo nejen ovoní, ale podtrhne i vizuálně. Tuto trojici pak uzavírá libečkové maggi, které se vám hodí při přípravě poctivé domácí polévky.

Celý tento výběr ukončíme v duchu těstovin a známých gnocchi. I u těchto pokrmů si s bylinkami můžete vyloženě vyhrát. A kdo chce, může je otestovat i v haluškách!

Zdroj: autorský text

2024-04-25T06:51:04Z dg43tfdfdgfd